Fysik

Accelation

15. november 2020 af Mich352 - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder på 

En lastbil kører halvdelen af en vejstrækning med 30km/h.

Hvor strækt skal den køre på den anden halvdel af turen, for at i gennemsnit har kørt med henholdsvis 40km/h og med 60km/h?

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Antag, at den samlede vejlængde er s. Du kan så finde den tid, det tager, at køre halvdelen af vejen. Du kan for hver af de to angivne gennemsnitshastigheder finde den tilsvarende tid for hele strækningen. Derfra trækker du den tid, der er gået med den første halvdel. Så har du den tid, der er til rådighed for den anden del. Til sidst regner du den søgte hastighed ud.

En enkelt sproglig bemærkning: Ordet "henholdsvis" gider ikke mening her. Et eksempel på brugen af "henholdsvis":

"Hans og Jens læser tysk og engelsk" betyder, at de begge læser engelsk og begge læser tysk.

"Hans og jens læser henholdsvis engelsk og tysk" betyder, at Hans læser engelsk og Jens læser tysk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2020 af ringstedLC

#0: "Accelation" er mærkelig overskrift; opgaven handler om fart.

\begin{align*} \frac{30+v_{40}}{2\,t} &= \frac{40}{t} \\ v_{40} &= \;?\,\text{km/h} \end{align*}


Skriv et svar til: Accelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.