Matematik

Skitser stamfunktionen

16. november 2020 af marielinge - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg skitsere stamfunktion, når jeg ikke har fået grafen, men blot et punkt for grafen? Skal stamfunktionen ligne den på figuren eller hvordan? Det er lidt forvirrende..


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2020 af Capion1


F'(x) = f(x)
F(x) kan forskydes lodret, op eller ned, uden at f(x) forandres.
Forskyd derfor F(x) således at (1 , 2) vil ligge på dens graf.


Svar #2
16. november 2020 af marielinge

Kan du uddybe? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2020 af Capion1

Når vi forskyder F(x) lodret, vil funktionens konstantled ændres i takt med forskydningen.
Når vi differentierer F(x) , forsvinder konstantleddet, og kurven for f(x) vil til stadighed være den samme.
Markér (1 , 2) i systemet og forskyd F(x) opad til punktet ligger på kurven.


Svar #4
16. november 2020 af marielinge

og F(x) skal kun bevæges opad indtil kurven rammer punktet.
Kurven må IKKE rykkes til venstre og højre imens - korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2020 af Capion1

# 4
Kun lodret !
Det ses på billedet, at F(1)  =  - 1/2   (sådan cirka).
Forskydes F(x) stykket 21/2 lodret op, vil (1 , 2) derefter ligge på grafen for F(x).
Vi siger, at punktet (1 , - 1/2) afbildes i punktet (1 , 2) ved parallelforskydningen \overrightarrow{p}=\binom{0}{2\frac{1}{2}}


Skriv et svar til: Skitser stamfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.