Kemi

fældningsreaktion

17. november 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har brug for hjælp til opgave b)

Det er længe siden jeg har haft kemi og jeg har det som om jeg er i tvivl om de basale ting.

Jeg skal i opgave lave to fældningsreaktioner, som jeg har forstået. 

Det som jeg er kommet frem til at magnesium og sulfat går på ionform når de opløses i vand. Jeg er i tvivl om hvad der sker med Barium. Skal den så senere skrives sammen med de to andre ioner?

Jeg har også læst at i fældningsreaktion danner to ioner danner et fast stof? 

Hvis jeg er helt henne i hegnet, kender i måske en god hjemmeside hvor man kan læse om sådan nogne basale ting?

Vedhæftet fil: fældningsreaktion.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllllll} a)\\& \begin{array}{lllllll} Mg(NO_3)_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,KOH\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Mg(OH)_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,KNO_3\,_{\textit{(aq)}} \end{array}\\\\ b)\\& \begin{array}{lllllll} Ag_2SO_4\,_{\textit{(aq)}}\;+\;BaCl_2\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,AgCl\,_{\textit{(s)}}\;+\;BaSO_4\,_{\textit{(s)}} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: fældningsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.