Matematik

Ligning

18. november 2020 af Medine15 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har lidt svær ved en opgave i probelmregning.

Opgaven lyder sådan her:

40 % af det beløb, 9. A sælger billetter for, skal klassen aflevere til skolen. Resten af pengene kan
de beholde og bruge til deres afslutningsfest.

Hvor mange penge kan 9. A beholde, hvis de sælger billetter for x kr.?

I kan også se opgaven her:

https://docplayer.dk/117083215-Matematik-fp9-folkeskolens-proever-proeven-med-hjaelpemidler-tirsdag-den-4-december-2018-kl.html

Det er opgave 1.4

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} \textup{9. klasse beholder:}&B=\left ( \frac{100-40}{100} \right )\cdot x=0.60\cdot x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2020 af AMelev

#0 40% af billetindtægten skal afleveres til skolen, så 9. klasse beholder 60% af billetindtægten, dvs. 
60% · billetindtægt.


Svar #3
18. november 2020 af Medine15 (Slettet)

Tak for hjælpen


Svar #4
18. november 2020 af Medine15 (Slettet)

Men hvis jeg følger din ligning står der:

0,6 • x = 0,60 • x, tilbage.

Men det skal ende med at give 1500, så der er noget der ikke helt giver mening for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#4

x= 2500kr = antal kontanter de får for deres solgte billetter.


Svar #6
18. november 2020 af Medine15 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ??


Svar #7
18. november 2020 af Medine15 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen*


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2020 af AMelev

#4 Du spurgte i #0 til 1.4, og det er det, der er svaret på i #1.

De 1500 kr er svaret til 1.3, hvor billetindtægten er 2500 kr, jf #2.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.