Matematik

Differentialligninger...HJÆLP!

18. november 2020 af xx2020 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg kan virkelig bruge hjælp til nedestående opgave

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2020 af AMelev


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2020 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{llllll} a)\\& \begin{array}{llllll} \textup{H\ae ldnings-}\\ \textup{koefficient}\\ \textup{i }P(0,3)\textup{:}&f{\, }'(x)=y{\, }'=0.2\cdot 3=0.6 \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Differential-}\\ \textup{ligning:}&\! \! \! f(x)=C\cdot e^{0.2x}&\textup{gennem }(0,3)\\\\& \! \! \!f(0)=3=C\cdot e^{0.2\cdot 0}\\\\& \! \! \! 3=C\cdot 1\\\\& \! \! \! C=3\\\\\\&\! \! \! \! f(x)=3e^{0.2x} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2020 af AMelev

Ad #3 b) Det er ikke differentialligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2020 af mathon

                  \small \small \small \small \begin{array}{llllll} a)\\& \begin{array}{llllll} \textup{H\ae ldnings-}\\ \textup{koefficient}\\ \textup{i }P(0,3)\textup{:}&f{\, }'(x)=y{\, }'=0.2\cdot 3=0.6 \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Differential-}\\ \textup{ligning:}&\! \! \! y{\, }'=0.2\cdot y \end{array} \end{array}


Svar #6
18. november 2020 af xx2020 (Slettet)

Hvordan kan jeg forklare/vise at y'=0,2*y er differentialligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. november 2020 af AMelev

#6 y' er tangenthældningen, og du får at vide, at den er proportional med funktionsværdien med proportionalitetskonstanten 0.2.

Se evt.  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1984547#1984594


Svar #8
18. november 2020 af xx2020 (Slettet)

Ok, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Differentialligninger...HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.