Fysik

Momentanhastighed

18. november 2020 af CecilieBebsi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med nr. 2?

Opgave:
Figuren viser en (t, s)-graf for en sten, der falder frit i tyngdefeltet. (se vedlagte billede)

1. Find middelhastigheden i tidsintervallet fra 0 s til 2 s.
vmiddel=(-20-0)/(-2-0)=10m/s

2. Find momentanhastighederne til tidspunkterne 0 s, 1 s, 2 s og 3 s.
Her ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.

3.Find farten til tidspunkterne 0 s, 1 s, 2 s og 3 s.

Forskriften for den tilbagelagte vejlængde er s(t) = –4,91 m/s2 · t2.
4. Benyt forskriften til at tjekke dine resultater fra spørgsmål a, b og c.

Jeg ved at momentanhastigheden er v(t)=s'(t). Og man derfor vil kunne bruge tanget til at finde momentanhastigheden i et punkt. Men jeg har jo ingen tangenter på grafen, og hvis jeg selv prøver at lave en tangent, bliver det noget værre rod, og jeg kan ikke aflæse værdierne rigtigt...
Er der en anden metode, jeg kan bruge?


Svar #1
18. november 2020 af CecilieBebsi (Slettet)

Har fundet ud af det.


Skriv et svar til: Momentanhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.