Matematik

differentialregning

18. november 2020 af andre243g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Er i tvivl om hvorledes denne opgave skal løses. 

Opgaven er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2020 af peter lind

Skitser en eller anden kontinuert funktion som i x=1 og x=3  ikke er kontinuert for eks. ved at den springer eller at den lige i de punkter ikke er 1 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2020 af AMelev

Grafen for en kontinuert funktion kan tegnes ved at hele tiden at holde blyanten på papiret, men det går så ikke  ved x = 1 og x = 3.
Afsæt punkterne (1,5) og (3,-1).
Tegn så en kurve, som springer ved x = 1 og igen ved x = 3. Afmærk kurvepunktet, hvor grafen springer med en åben bolle.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #4
23. november 2020 af andre243g (Slettet)

sådan her?

https://gyazo.com/30a86a5c50d7c3a3263b2702fa8ab7a2


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2020 af ringstedLC

Næsten, der mangler boller, der angiver om f(1) er 5 eller -2 og om f(3) er -1 eller -3.

Se: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/funktioner/stykkevise-funktioner


Svar #6
24. november 2020 af andre243g (Slettet)

#5

Næsten, der mangler boller, der angiver om f(1) er 5 eller -2 og om f(3) er -1 eller -3.

Se: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/funktioner/stykkevise-funktioner

Er det så en åben bolle der skal tilføjes? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2020 af AMelev

Nej ikke alle steder. Du skal vælge, hvilket grafstykke, de to x-værdier, hvor f ikke er kontinuert, skal høre til.
Prøv at se den vedhæftede fil i #3.


Svar #8
24. november 2020 af andre243g (Slettet)

https://gyazo.com/53be0257c940e29c3256b35ed3aacc39

sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2020 af AMelev

                                                

Nej, f(1) = 5 og f(3) = -1, så punkterne (1,5) og (3,-1) skal være udfyldt.
NB! Der behøver ikke være "stop" i enderne (punkterne (-4,8) og (8,1)). Hvis der ikke er stop, betyder det, at grafforløbet fortsætter mod hhv. -∞ og ∞. Dine stop viser, at Dm(f) = [-4,8], mens den med åbne boller begge steder ville give Dm(f) = ]-4,8[ og uden stop Dm(f) = R.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.