Matematik

Differentialregning

20. november 2020 af studineM - Niveau: A-niveau

Halløj! Er der måske nogen som kan hjælpe med denne opgave? Er helt væk:/ 

Om funktionen f oplyses, at for enhver værdi af x er differentialkvotienten i x det dobbelte af funktionsværdien i x. Opskriv en differentialligning som f må opfylde. 

Bestem forskriften for f, når det desuden oplyses at f (1/2) = 3e


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2020 af mathon

                                \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Differentialligning:}&y{\, }'=2\cdot y\\\\\\& f(x)=C\cdot e^{2x}\\\\&3e=C\cdot e^{2\cdot \frac{1}{2}}=C\cdot e\\\\& C=3\\\\\\ \textbf{Forskrift:}&f(x)=3\cdot e^{2x} \end{array}


Svar #2
20. november 2020 af studineM

Tusind tak!


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.