Fysik

Transformer

23. november 2020 af MEKAZINTSHEME - Niveau: 9. klasse

Hej Derude

Er der nogen der kan hjælpe mig?
En 1-faset transformer har iprimærviklingen 400 vindinger, i sekundærviklingen 1300 vindinger og er tilsluttet 100Vac.

n=0,31

A, Transformerens sekundærspænding (Us).

B, Antal vindinger pr. Volt på primær og sekundærsiden (N/V).

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2020 af ringstedLC

A 

\begin{align*} n=0.31=\frac{n_p}{n_s} &= \frac{U_p}{U_s} \\ U_s &= \frac{U_p}{n}=\;? \end{align*}

B

\begin{align*} \frac{n_p}{U_p} &= \frac{400\,\text{vindinger}}{100\, \text{VAC}}=\;? \\ \frac{n_s}{U_s} &= \frac{1300\,\text{vindinger}}{?\, \text{VAC}}=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Transformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.