Kemi

koncentration beregning

24. november 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Kan i muligvis give hints til hvordan man skal løse b) og c)

Altså til a, kan man sige at når Ba2+ reagerer med vand i kroppen, så vil det reagere med vand som vil være en base og der vil deffor ske en syre-base reaktion?

I b) tænker jeg at man skal bruge c=n/V? Vil det sige at fordi det er mættet opløsning af BASo4 at det er dens stofmængde man skal beregne først og bagefter bruge den som stofmængde for Ba2+?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2020 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} a.\\& \begin{array}{lllll} \textup{Fordi}&\textup{opl\o selighedsproduktet er s\aa \ lille.} \end{array}\\\\\\ b.\\& \begin{array}{lllll} \textup{Den mol\ae re}\\ \textup{opl\o selighed }s&\textup{ af }BaSO_4=\left [ Ba^{2+} \right ]\textup{ i en m\ae ttet opl\o sning.}\\\\& BaSO_4\;_{\textit{(s)}}\;\rightleftharpoons \;Ba^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\;+\;S{O_4}^{2-}\;_{\textit{(aq)}}\\\\& \left [Ba^{2+} \right ]\cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=s\cdot s=K_{sp}\\\\& s^2=1.1\cdot 10^{-10}\;M^2\\\\& s=\sqrt{1.1\cdot 10^{-10}\;M^2}=1.0488\cdot 10^{-5}\;\frac{mol}{L}\\ \textup{omregnet }\\ \textup{til }\frac{mg}{L}\textup{:}&\left [ Ba^{2+} \right ]=\left ( 1.0488\cdot 10^{-5}\;\frac{mol}{L} \right )\cdot \left (233380\;\frac{mg}{mol} \right )=2.448\;\frac{mg}{L} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2020 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} \\& \begin{array}{lllll}\end{array}\\\\\\ c.\\& \begin{array}{lllll} \textup{Ligev\ae gten}\\& BaSO_4\;_{\textit{(s)}}\;\rightleftharpoons \;Ba^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\;+\;S{O_4}^{2-}\;_{\textit{(aq)}}\\ \textup{forskydes}\\ \textup{mod venstre}\\ \textup{ved tils\ae tning}&\textup{af }M\! gSO_4\textup{ hvorved }\left [ Ba^{2+} \right ]\textup{ bliver yderst ringe.} \end{array} \end{array}


Svar #4
24. november 2020 af Stjerneskud2016

Tak for svar

Hvordan er du kommet frem til tallet s=1.2*10^-10? 

mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. november 2020 af mathon

...Ksp  findes i en tabel over opløselighedsprodukter.


Skriv et svar til: koncentration beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.