Matematik

Svømmebassin, hvor der er udspændt et banetov til afgrænsning af et trekantet område

26. november 2020 af abbydail - Niveau: B-niveau

Hejsa! Er der nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg er helt på bar bund :)

Figuren viser et svømmebassin, hvor der er udspændt et banetov til afgrænsning af et
trekantet område, hvori der opbevares legeredskaber.
En model af svømmebassinet er indlagt i et koordinatsystem med enheden meter. Alle
kendte mål er angivet på figuren.


a)   Bestem koordinaterne til punktet C.


b)   Bestem CE og forklar tallets betydning.


c)   Bestem koordinatsættet til den enhedsvektor e, som er ensrettet med  ED


d)   Bestem arealet af det trekantede område CDE, som banetovet afgrænser vha. en determinant.

Jeg har vedhæftet opgaven med figuren som et billede  :)

TAK PÅ FORHÅND! :)

Vedhæftet fil: 3.d2.41.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2020 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} C &:\bigl (\left | AB \right |,\cos(\angle E,) \bigr ) \end{align*}


Svar #3
26. november 2020 af abbydail

Jeg fandt et forum her :)

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1958871


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2020 af ringstedLC

#3: Godt og beklager #2:

\begin{align*} C &:\Bigl(\left | AB \right |,\tfrac{\left | AB \right |}{\tan(\angle E)}\Bigr) \end{align*}


Skriv et svar til: Svømmebassin, hvor der er udspændt et banetov til afgrænsning af et trekantet område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.