Kemi

Ligevægtskonstanten

29. november 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er det rigtigt at jeg i opgave b) "bare" skal tage et salt, da lle salte vel kan være på fast stof og opskrive ligevægt med hvordan saltet er når den er opløst i ioner? Er det rigtigt

Og til spørgsmål om ligevægtskonstanten, skal man så bare opskrive ligevægtsbrøken som jeg gjorde i c)?

Vedhæftet fil: ligevægtskonstanten.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2020 af mathon

Kaldes den molære opløselighed (solubility) \small \textbf{\textit{s}}
har du for den mættede opløsning:

.
                              \small \small \small \begin{array}{lllll} &BaSO_4\,_{\textit{(s)}}\;\rightleftharpoons \;\underset{\textbf{\textit{s}}}{\underbrace{Ba^{2+}\,_{\textit{(aq)}}}}\;+\;\underset{\textbf{\textit{s}}}{\underbrace{S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}}}\\\\ \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\\& \frac{ \left [ Ba^{2+} \right ] \cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]}{1}=K_{sp}\\\\ & \textbf{\textit{s}}^2=K_{sp}\\\\ & \textbf{\textit{s}}=\sqrt{K_{sp}}\\\\ \textup{Ligev\ae gtskonstanten}\\ \textup{kaldes:}&\textbf{opl\o selighedsproduktet} \end{array}   


Skriv et svar til: Ligevægtskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.