Matematik

Ligninger

29. november 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

nogle der kan hælpe mig med opgave a og b?

En smedelærling er lige flyttet på kollegium. Lærlingen skal beslutte, hvordan han vil betale varmeregning. Lærlingen kan vælge mellem: A: 825,00 kr. i faste omkostninger pr. år + en fast afgift på 90,00 kr. pr. målestreg. B: Betale 125,00 kr. pr. målestreg.

a. Hvilken afregningsform skal lærlingen vælge ved et forbrug på 20 målestreger pr. år?

b. Find funktionsforskrifterne for tilbud A og B. 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af kemc

Dette er ikke matematik på b-niveau 

825+90*20=2625

125*20=2500

Han vil altså kunne spare 125 kr. ved at vælge betalingsform b 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2020 af kemc

B:

y=825+90x

y=125x


Svar #3
29. november 2020 af Sofia0294

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.