Matematik

Vektorer

01. december 2020 af 061203 - Niveau: C-niveau

Jeg skal bestemme koordinaterne til punktet E, som er skæringspunktet mellem DE og AB

Linjestykket DE er ortogonalt på linjestykket AC

Nogen der kan guide mig ift. hvordan en beregning lyder her?

(se billede vedhæftet)

Vedhæftet fil: Billede111.png

Svar #1
01. december 2020 af 061203

evt. også hvordan man bestemmer længden af det skrå spær EC?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2020 af ringstedLC

Det er noget uklart, hvad der er givne oplysninger og hvad du har bestemt med grafværktøjer. Vedhæft et billede af opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} c)\\&& \begin{array}{lllll} \left | AC \right |=\sqrt{\left (7-0 \right )^2+\left (5-3 \right )^2}=\sqrt{53}\\\\ \left | AE \right |=3.79 \end{array}\\\\& \textup{cos-relationen:}\\&& \begin{array}{lllll} \left | EC \right |^2=\left | AC \right |^2+\left | AE \right |^2-2\cdot \left | AC \right |\cdot \left | AE \right |\cdot \cos(15.95\degree)\\\\ \left | EC \right |^2=53+3.79^2-2\cdot \sqrt{53}\cdot 3.79\cdot \cos(15.95\degree)=14.3053\\\\ \left | EC \right |=\sqrt{14.3053}=3.78 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.