Matematik

hjælp til sandsyndelighedregning

02. december 2020 af math082r (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har denne opgave her (vedhæftet) som jeg virkelig ikke har nogen ide til hvordan jeg skal lave, jeg har en ide til a) men jeg gad stadig gerne have hjælp, og b) har jeg ingen ide til.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2020 af peter lind

det er en binomialfordeling med n = 12 og p = 1/6. P(X 2>6)  = 1-P(0) - P(1)


Svar #3
02. december 2020 af math082r (Slettet)

#2

det er en binomialfordeling med n = 12 og p = 1/6. P(X 2>6)  = 1-P(0) - P(1)

undskyld men jeg er meget dårlig til sandsyndelighedregning, jeg forstå godt basisen af hvad du siger, men ikke nok til at hjælpe mig med at lave opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2020 af janhaa

a)

P(0)=\binom{12}{0}*(\frac{1}{6})^0*(\frac{5}{6})^{12}=0,1216\\ \\P(1)=\binom{12}{1}*(\frac{1}{6})^1*(\frac{5}{6})^{11}=0,2692\\

P = 1 - P(0) - P(1) = 0,6092


Svar #5
02. december 2020 af math082r (Slettet)

#4

a)

P(0)=\binom{12}{0}*(\frac{1}{6})^0*(\frac{5}{6})^{12}=0,1216\\ \\P(1)=\binom{12}{1}*(\frac{1}{6})^1*(\frac{5}{6})^{11}=0,2692\\

P = 1 - P(0) - P(1) = 0,6092

hvad så med b)?

den sværer


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2020 af peter lind

generelt for p=1/6

P(0) = (5/6)n

P(1) = 6*(1/6)1*(5/6)n-1

Løs nu uighede 1-P(0)-P(1) > 0,95


Svar #7
02. december 2020 af math082r (Slettet)

#6

generelt for p=1/6

P(0) = (5/6)n

P(1) = 6*(1/6)1*(5/6)n-1

Løs nu uighede 1-P(0)-P(1) > 0,95

og hvordan vil jeg gå an med at løse denne "uighede" (0.6092>0.95)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2020 af peter lind

Brug dit CAS værktøj


Skriv et svar til: hjælp til sandsyndelighedregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.