Matematik

Kvadratrod

03. december 2020 af Emilie0077 - Niveau: A-niveau

Hej folkens.

Jeg har fået en matematikaflevering for, og jeg kunne godt bruge noget hjælp hurtigst muligt. Det drejer sig om følgende:

Når man står med øjet h meter over havoverfladen, kan man i klart vejr se d km ud over havet, dvs. horisonten ligger i denne afstand.

Sammenhængen mellem d og h er tilnærmelsesvist

d = 3,8 kvadratrod af h

A. Angiv en forskrift for den funktion h(d), der angiver, hvor mange meter man står over havoverfladen, når man kan se d km ud over havet.

B. Hvor højt står man, når horisonten ligger i 18 km's afstand?

Tak på forhånd!!!!

Vedhæftet fil: mat aflevering.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2020 af janhaa

A)\\ d=3,8*\sqrt{h}\\ h=(\frac{d}{3,8})^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2020 af janhaa

B)
h(18) = 22,44 (m)


Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.