Matematik

Bestem vektor b.

08. december 2020 af astamathile (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, som ved hvordan man løser denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2020 af peter lind

Du skiver det ud i kordnater. Du får derved to ligninger med to bekendte b1 og b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2020 af PeterValberg

\binom{a_1}{a_2}\cdot\binom{b_1}{b_2}=2

\binom{-a_2}{a_1}\cdot\binom{b_1}{b_2}=3

hvilket giver ligningerne

a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2=2

-a_2\cdot b_1+a_1\cdot b_2=3

indsæt de kendte koordinater for vektor a

3\cdot b_1+4\cdot b_2=2

-4\cdot b_1+3\cdot b_2=3

som kan løses som to ligninger med to ubekendte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem vektor b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.