Fysik

Hospitalsfysik

09. december 2020 af EmilJensen11 - Niveau: A-niveau

Hej sidder lidt fast i denne opgave:

SeHCAT med 75-Se anvendes til at undersøge. En patient intager en kapsel med 75-Se lige efterindtagelsen reigstrerer man 5,8
10^4 henfald pr. minut fra 75-Se. efter 7.00 dage registreses 0.0701 *104 henfald pr. minut. bestem den biologiske halveringstid


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \textup{Henfald pr dag:}&\frac{\left ( 5.8-0.0701 \right )\cdot 10^4}{7.00\;dage}=8185.57\cdot 10^4\;dag^{-1}\\\\ \textup{Biologisk}\\ \textup{halveringstid:}&T_{\frac{1}{2}} ^{\textup{\,biologisk}}=\frac{2.9\cdot 10^4}{8185.57\cdot 10^4\;dag^{-1}}=3.5\;dage \end{array}


Svar #2
09. december 2020 af EmilJensen11

hvor kommer 2,9*10^4 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2020 af mathon

2,9*104  er det halve af 5,8*104


Skriv et svar til: Hospitalsfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.