Fysik

Tidskonstant

11. december 2020 af EmilJensen11 - Niveau: B-niveau

En temperatursensor med tidskonstant = 120s har i lang tid ligget på et bord, hvor temperaturen 20°C. Til tidspunktet t=0 anbringes sensoren i en gryde med kogende vand, hvor temperaturen er 100°C. Vi antager at sensorens visning f(t) kan beskrives med funktionen:

f(t)=fslut - b *e^(t/120s)

1. angiv talværider for fslut og b

2. find en ligning for tangenten når t=0

3. find skærinspunktet for denne tangent og linjen y=100

4. find f(120)

5. vil denne sensorer være vellegnet til måle temperaturen, der varieret sinusformen

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2020 af peter lind

f(t) -> -∞ for t->∞ så det kan ikke passe. Vedlæg den originale opgave som billedfil


Skriv et svar til: Tidskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.