Matematik

farten af en hastighedsvektor

11. december 2020 af louisesk9 - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg farten af denne vektor? Tænker jeg skal finde hastighedsvektoren, som jeg har fået, og så bestemme længden af den. Jeg kan bare ikke lige finde ud af, hvad jeg skal tage kvadratroden af. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2020 af peter lind

Den enest vektor der angivet i den sidste linje næstsidste led er (-sin(ωt), cos(ωt) ) og dens længde er 1


Svar #3
11. december 2020 af louisesk9

#2

Den enest vektor der angivet i den sidste linje næstsidste led er (-sin(ωt), cos(ωt) ) og dens længde er 1

Så når jeg skal besvare: Bestem hastighed, fart og acceleration af en partikel, der udfører en jævn cirkelbevægelse. Så er farten bare 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2020 af peter lind

nej. der står ωr ganget med enhedsvektoren


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} \left | \overrightarrow{v} \right |=\omega r\left | \widehat{\overrightarrow{v}} \right |=\omega r\cdot \sqrt{(-\sin(\omega t))^2+ (\cos(\omega t) )^2}=\omega r\cdot 1=\omega r \end{array}


Skriv et svar til: farten af en hastighedsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.