Matematik

diffentere

14. december 2020 af EmilieHansen03 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med at differentere denne

f6x=((4)/(√(x)-1))


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{lllllll} f_6(x)=\frac{4}{\sqrt{x}-1}\\\\ f_6{\, }'(x)=\frac{-4}{\left ( \sqrt{x}-1 \right )^2}\cdot \left (\sqrt{x}-1 \right ){}'= \frac{-4}{\left ( \sqrt{x}-1 \right )^2}\cdot\frac{1}{2\sqrt{x}}=\frac{-4}{2\sqrt{x}\cdot \left ( \sqrt{x}-1 \right )^2}=\frac{-2}{\sqrt{x}\cdot (\sqrt{x}-1)^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2020 af AMelev

#0 Passer niveauet?
Differentiation af brøker og sammensatte funktioner er ikke kernestof på B-niveau, men defor kan I selvfølgelig godt have haft det


Skriv et svar til: diffentere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.