Fysik

GPS-satellitter

16. december 2020 af mathildesø1930 - Niveau: A-niveau

hej jeg har fået stillet denne opgave og har problemer med at løde den. håber der en nogen der kan hjælpe mig.

GPS-satellitters hastighed relativt til jorden ligger i omegnen af V=3900ms^-1

hvis en GPS-satellit tilet givent tidspunkt er synkroniseret med et ur på jorde, hvor meget vil de så være ude af takt efter en time i satellittens referenceramme? hvor mange meter vil GPS'en vise forkert i givet fald?

satellittens hastighed behandles som ren translatorisk, og eftersom der er stor forskel på lysets og satellittens hastighdes, må der bruges følgende forsimplede ekspandion: (1+x)^n = 1+nx


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2020 af peter lind

Δt = t0(1-v2/c2)½ ≈ t0(1-½*v2/c2


Svar #2
16. december 2020 af mathildesø1930

Tak, men hvordan ville denne formel blive brugt i sammenhængen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2020 af Eksperimentalfysikeren

Indsæt de værdier, du har fået opgivet.


Skriv et svar til: GPS-satellitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.