Matematik

Bestem b og c for funktionen

17. december 2020 af muller21 - Niveau: A-niveau

Jeg er gået i stå med det her regnestykke. jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal efter jeg har differentiert det og sat 1 ind i funktionen.

opgaven lyder sådan:

en funktion f er bestemt  ved 
f(x)=x2+b*x+c

det oplyses, at linjen til ligningen y=-x+5 er tangent til grafen for f i punkten P(1,f(1))

a) Bestem b og c 

tak på forhånd :)


Svar #1
17. december 2020 af muller21

PS: jeg må ikke bruge hjælpemidler så jeg vil helst gerne få det skåret ud i pap :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2020 af peter lind

Du har at f(1) = y(1)

f'(1) = -1

Det giver to ligninger med de to ubekendte b og c


Skriv et svar til: Bestem b og c for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.