Matematik

Negativ brøk

18. december 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan kan -4b blive positiv? Der er to minusser, et foran 4 og et foran brøken, men der er ikke noget gange, så hvordan kan det blive positivt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2020 af ringstedLC

øhh...


Svar #2
18. december 2020 af Alrighty

Det er specifikt brøk nr. 6 (i vedhæftet fil, hvor det egentlige resultat er i bunden) der lyder: -\frac{6a-4b}{18}

Hvor det vist bliver til 4b

Vedhæftet fil:udregning 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2020 af Eksperimentalfysikeren

Sammwnlign med:

\\-\frac{12 - 8}{7} = \frac{-(12-8)}{7} = \frac{-12+8}{7}=\frac{-4}{7}\\ -\frac{12 - 8}{7} = \frac{-(12-8)}{7} = \frac{-(4)}{7}=\frac{-4}{7}

Det er to måder at regne det samme ud på. I den første hæves minusparentesen, hvorefter -12+8 regnes ud til -4. I den anden udregnes differensen i parentesen først, hvorefter parentesen hæves. De to ting skulle gerne give det samme, hvilket de gør.

Om der står 12 eller 6a  og 8 eller 4b gør ingen forskel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2020 af ringstedLC

Når 3a - 6a = -3a, kan -6b - 4b da ikke blive -10b².

\begin{align*} \frac{3-6}{18}-\frac{6-4}{18}&=\frac{-3}{18}+\frac{-2}{18}=\frac{-3-2}{18} \\ \frac{3a-6b}{18}-\frac{6a-4b}{18}&=\frac{3a-6b}{18}+\frac{-(6a-4b)}{18} =\frac{3a-6b-(6a-4b)}{18} \\&=\frac{3a-6b-6a\,{\color{Red} +}\,4b}{18} =\frac{-3a-2b}{18} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2020 af AMelev

#2 -\frac{6a-4b}{18}=\frac{-(6a-4b)}{18}=\frac{-6a+4b}{18}


Skriv et svar til: Negativ brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.