Matematik

Reducering af brøk med flere potenser og parenteser

28. december 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Hvordan reduceres denne brøk (vedhæftet) med flere potenser og parenteser?

Vedhæftet fil: nr7.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2020 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} \left (\left ( \frac{2}{7} \right )^3 \right )^3=\left (\frac{2}{7} \right )^{3\cdot 3}=\left (\frac{2}{7} \right )^9=\frac{2^9}{7^9} \end{array}


Svar #2
28. december 2020 af Alrighty

Hvordan kan det være, at det ikke er 3*3*3, som det ville være hvis det var 33?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2020 af mathon

Man opløfter en potens til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere eksponenterne.

                                                   \left (a^m \right )^n=a^{m\cdot n}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2020 af ringstedLC

#2:

\begin{align*}\bigl(\tfrac{2}{7}\bigr)^3 &= \tfrac{2}{7}\cdot \tfrac{2}{7}\cdot \tfrac{2}{7} \\ \Bigl(\tfrac{2}{7}\cdot \tfrac{2}{7}\cdot \tfrac{2}{7}\Bigr)^3 &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: Reducering af brøk med flere potenser og parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.