Matematik

Bestem halveringen konstanten

04. januar 2021 af fojumdk - Niveau: A-niveau

Skal beregene halveringskonstanten på denne ligning.

y=8674.8385 e^0.0009x

Billede af opgave og graf vedhæftet

Vedhæftet fil: sedasdas.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} y=8674.8385\cdot e^{0.0009x}&\textup{er forkert}\\\\ y=8674.8385\cdot e^{-0.0009x}\\\\ X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{-0.0009} \end{array}


Svar #2
04. januar 2021 af fojumdk

mathon hvad faen er det sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2021 af peter lind

se formel 67 side 13 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2021 af mathon

Når en funktion
er:
                          \small \small \begin{array}{lllll} y=f(x)=b\cdot a^x\qquad \textup{med de variable x og y}\\\\ \textup{virker det lidt ejendommeligt at kalde halveringskonstanten }\mathbf{T}_{\frac{1}{2}}\\ \textup{hvorfor:}\\ \qquad \qquad \qquad \qquad \quad \, \, \mathbf{X}_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{-0.0009}=\frac{\ln(2)}{0.0009} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem halveringen konstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.