Matematik

Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen og linjen Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen og linjen

06. januar 2021 af EmilieHansen03 - Niveau: B-niveau

En parabel er givet ved funktionen f(x) = x^2 – 2x + 2. Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen og linjen med ligningen y = x + 2. Bestem derefter ligningerne for tangenterne til parablen i de to skæringspunkter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2021 af PeterValberg

Løs ligningen:

x^2-2x+2=x+2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2021 af PeterValberg

For at bestemme en ligning for tangenterne til grafen for f i de to skæringspunkter,
skal du benytte tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 er lig med x-koordinaten til skæringspunktet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen og linjen Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen og linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.