Kemi

reaktionsskemaet

06. januar 2021 af emmamuzze - Niveau: B-niveau

har lidt problemer med denne opgave er der nogle der kan hjælpe 

opskriv reaktionsskemaet for den fældningsreaktion, der forløber, når følgende blandes 

a. Natriumchlorid og bly(II)nitrat 

b. Kobber(II)nitrat og natriumsulfid 

c. Natriumphophat og kobber(II)sulfat 

d. Bly(II)nitrat og kobber(II)sulfat 

e. jern(II)sulfat og bly(II)nitrat

håber i gider hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2021 af janhaa

a) PbCl2 (s)

b) CuS (s)

c) Cu3(PO4)2 (s)

d) PbSO4(s)

e) PbSO4 (s)


Svar #2
06. januar 2021 af emmamuzze

mange tak og når man så skal lave selve skemaet, skal man så bare dele den op igen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} \textbf{a.}\\& 2\,NaCl\;_{\textit{(aq)}}\;+\;Pb(NO_3)_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbCl_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;2\,NaNO_3\\\\ \textbf{b.}\\& Cu\left (NO_3 \right )_2\;_{\textit{(aq)}}\;+\;Na_2S\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;CuS\;_{\textit{(s)}}\;+\;2\,NaNO_3\\\\ \textbf{c.}\\& 2\,Na_3PO_4 \;_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,CuSO_4\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu_3\left (PO_4 \right )_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,Na_2SO_4\\\\ \textbf{d.}\\& Pb(NO_3)_2 \;_{\textit{(aq)}}\;+\;CuSO_4\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbSO_4 \;_{\textit{(s)}}\;+\;Cu\left (NO_3 \right )_2\\\\ \textbf{e.}\\& Fe(SO_4) \;_{\textit{(aq)}}\;+\;Pb(NO_3)_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Pb\left (SO_4 \right ) \;_{\textit{(s)}}\;+\;Fe\left (NO_3 \right )_2 \end{array}


Skriv et svar til: reaktionsskemaet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.