Matematik

En opgave om omskrivning af ligninger

06. januar 2021 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau
2x^2 + 6x -11 = x^2 + 2x+1 . Forklar linje for linje hvilke omskrivninger der er fortaget. Jeg sidder fast i opgaven og kunne godt bruge noget hjælp, håber der er en som har tid, og tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2021 af janhaa

x^2+4x-12=0

etc...


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2021 af janhaa

x = -6, x = 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{llll} 2x^2+6x-11&=&x^2+2x+1&\textup{der subtraheres }x^2\\\\ x^2+6x-11&=&2x+1&\textup{der subtraheres }2x\\\\ x^2+4x-11&=&1&\textup{der subtraheres }1\\\\ x^2+4x-12&=&0\\\\ \begin{array}{lll} a=1\\ b=4 \\ c=-12 \\d=64=8^2\\\sqrt{d}=\sqrt{8^2} =8\\\\ x=\frac{-4\mp8}{2\cdot 1}=-2\mp4\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -6\\ 2 \end{matrix}\right. \end{array} \end{array}


Svar #4
06. januar 2021 af UCL (Slettet)

Mathon tak. Jeg kan forstå det er 1 ligning der går videre til 4 sætning hvor man så skal regne andengradsligningen ud. 

Har du evt. lyst til at udybe hvad der menes når du skriver substraheres med x^2... altså hvordan vil ligningen helt præcist se ud.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. januar 2021 af MatteTeenDk (Slettet)

#4

Der kommer til at stå:

2x^{2} +6x-11-x^{2}=x^{2}+2x+1-x^{2}

ved at Mathon flytter ledet x2 over på den anden side af =


Svar #6
06. januar 2021 af UCL (Slettet)

#5 ej tak nu tror jeg godt jeg er helt med på hele stykket


Skriv et svar til: En opgave om omskrivning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.