Fysik

Find bølgelænge

08. januar 2021 af Noorfatima - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave: 

En lysstråle sendes ind i et gitter, der har en gitterkonstant på 5,00 µm.

Vi måler vinklen til fjerde ordens pletten til 14°.

Bestem lysets bølgelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2021 af OliverHviid

Anvend gitterligningen dvs. n*λ=d*φn Du kender altså n, d og φn. Isolér λ, og indsæt dine kendte størrelser. (husk enhederne)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2021 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Gitterkonstant:}&d=5000\;nm\\\\ \textup{Gitterligning:}&n \cdot \lambda =d \cdot \sin\left ( \varphi _n \right )\\\\& \lambda =\frac{d \cdot \sin\left ( \varphi _n \right )}{n}\\\\& \lambda =\frac{(5000\;nm) \cdot \sin\left ( 14\degree \right )}{4} \end{array}


Skriv et svar til: Find bølgelænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.