Matematik

Lommeregner fejler

10. januar 2021 af tomm3615 - Niveau: 8. klasse

Hej,

Min lommeregner fejler, fordi hver gang jeg prøver at finde kvadratroden af f.eks. 15, siger den altid at det giver 15 i stedet for det rigtige kvadratrod. Kan i hjælpe?

Lommeregner er texas instrumments

Her er liket til billedet:

file:///C:/Users/tommy/AppData/Local/Packages/Microsoft.YourPhone_8wekyb3d8bbwe/TempState/medias/20210110_110126.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2021 af Krollo (Slettet)

Andre end dig kan ikke se det link, som du har tilføjet. Du skal nok købe en ny lommeregner, hvis du ikke kender én, der kan reparere den for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du linker til en fil på din computer. Den kan vi andre ikke se.

Hvad hedder din lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2021 af AMelev

#0 Er du sikker på, at der ikke står 15? 
\sqrt{15} er et irrationalt tal (som fx π og \sqrt{2}) og vil være svaret, hvis lommeregneren står til Eksact eller Automatic output.
Hvis du vil have en afrundet værdi, så prøv at taste \sqrt{15.0}.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2021 af StoreNord

Hvis din lommeregner en TEXAS INSTRUMENTS TI-66 PROGRAMMABLE, skal du skrive 15 √;
ikke √ 15.

Så sparer du de penge.     :-)


Skriv et svar til: Lommeregner fejler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.