Matematik

Hvordan løser man denne opgave?

11. januar 2021 af udbuds - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Er der en venlig sjæl som kan vise mig hvordan men besvarer denne opgave? Jeg kan simpelhent ikke få den til at fungere.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2021 af peter lind

∂z/∂x beregner du ved at betragte y som en konstant og differentiere z

∂z/∂y beregner du tilsvarende ved at betragte x som en konstant og differentiere z

Derefter indsætter du x=1 og y=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll} \textbf{A.}\\& \begin{array}{lllll} \frac{\partial z}{\partial x}=9yx^2+y\\\\ \frac{\partial z}{\partial y}=3x^3-4y^3+x\\\\ \nabla z(1,2)=\begin{pmatrix} 20\\-28 \end{pmatrix}\\\\ \nabla z(0.95,2.03)=\begin{pmatrix} 18.5187\\-29.9396 \end{pmatrix} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan løser man denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.