Matematik

Kombinatorik

13. januar 2021 af Jens300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til 2, 3 og måske 1, hvis mit resultat er rigtigt for nr 1, som jeg fik til at være 13983816.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2021 af janhaa

a) 49*48*47*46*45*44 = 49P6

b)

P=\frac{\binom{6}{0}\binom{43}{6}}{\binom{49}{6}}=0,436


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2021 af janhaa

c)

P=\frac{\binom{6}{3}\binom{43}{3}}{\binom{49}{6}}=0,0177


Svar #3
13. januar 2021 af Jens300 (Slettet)

Forstår det, men forstår ikke P i 49P6?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2021 af AMelev

                   
#0 Dit resultat i a) er korrekt K(49,6) ikke som i #1, hvor 49P6 nok skal forstås som permutationen P(49,6), der angiver antal måder, man kan vælge 6 ud af 49, når rækkefølgen betyder noget.

b) Hvis ingen af de valgte er vindertal, må de 6 vindertal være fra de 43 ikke-afkrydsede tal, og de kan vælges på K(43,6) måder.

c) 3 afkrydsede og 3 ikke-afkrydsede, dvs. 3 ud af 6 og 3 ud af 43. Multiplikationsprincip "Både-og ~ gange" jf FS side 29 (165).


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.