Fysik

Brydningsvinkel

13. januar 2021 af Janne91 - Niveau: B-niveau

En halo er en lysende ring om solen eller om månen der opstår når det er koldt i atmosfæren og der dannes 6-kantede iskrystaller.

Brydningsindekset for luft er ca. 1,00 og for is ca. 1,309

Antag at lyset ankommer til den sekskantede iskrystal med indfaldsvinkel 40,9 grader.

Find brydningsvinklen inden i iskrystallen.

Kan i hjælpe med at regne denne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du skal bruge Snells lov: sin(b)*nb = sin(i)*ni.


Svar #2
13. januar 2021 af Janne91

Men har det ikke noget at sige at det er i en sekskant? eller der er to forskellige brydningsindeks?

b=sin^-^1(\frac{sin(40,9)}{1,309})=30,01 grader

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2021 af mathon

     Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det ser rigtigt ud.

Der er ikke spurgt om hele strålegangen gennem krystallen, kun, hvordan lyset kommer ind i krystallen. Oplysningen om at krystallen er godt nok korrekt, men den skal ikke bruges.


Svar #5
13. januar 2021 af Janne91

Okay tak :)


Skriv et svar til: Brydningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.