Matematik

Hvem kommer først fra løbe turen?

13. januar 2021 af Gervonta - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for hjælp til den her opgave. Jeg har prøvet og regne det ud. Men er lidt usikker, Jeg har sagt at de begge hold kommer på samme tid. Opgaven er ned under.

To løbere A og B starter samtidig på den samme løbetur, hvor de skal ud at runde et træ og så tilbage igen. A løber hele turen med 10 km/t og B løber den første del ud til træet med 8 km/t. Og hjemme turen med 12 km/t. hvem af de to kommer først matematik?


Svar #1
13. januar 2021 af Gervonta

Ups, har lavet fejl til sidst i opgaven, det er ikke mening at der skal stå Matematik.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2021 af mathon

               \small \begin{array}{cc|cll} \textup{str\ae kning til tr\ae }&\textbf{tid for l\o ber A}&\textbf{tid for l\o ber B}\\\hline\\ s&\frac{2s}{10}&\frac{s}{8}+\frac{s}{12}=\frac{5s}{24}\\\\\hline\\& \frac{24}{120}\cdot s&\frac{25}{120}\cdot s\\\\\hline\\& \textup{korteste tid} \end{array}


Svar #3
13. januar 2021 af Gervonta

Kan du forklare det lidt mere hvordan du gjorde.


Skriv et svar til: Hvem kommer først fra løbe turen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.