Fysik

TRYK OG TEMPERATUR

17. januar 2021 af Clarasorensen - Niveau: C-niveau

Hej alle. 

Jeg har brug for hjælp til denne fysik spørgsmål. Den omhandler tryk og temperatur.

opgaven er ind under fillet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. januar 2021 af peter lind

F1/A1 = F2/A2  Trykket skalværelige store


Svar #3
18. januar 2021 af Clarasorensen

tusind tak for hjælpen 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

F1/A1 = F2/A2  <=>

F2 = A2/A1 * F1

Da A2 er større end A1, opnår man at F2 bliver større end F1. Man kan altså yde en større kraft på den måde.


Svar #5
18. januar 2021 af Clarasorensen

men er A1 og A2 ikke lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Det er rigtigt. Hvis for eksempel a2 er 10 gange så stort som a1, så bliver F2 også 10 gange så stor som F1. Så man kan bruge maskinen til at gøre forskellige ting som man ellers ikke kan gøre med håndkraft. Man kunne for eksempel bruge den til at knække kokosnødder eller presse saften ud af et æble.


Skriv et svar til: TRYK OG TEMPERATUR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.