Matematik

Hjælp med min mat aflevering om differentialregning

19. januar 2021 af hehehehehelp - Niveau: B-niveau

er der nogle søde mennesker der kan hjælpe mig 

En funktion f er givet ved f(x)=3x*ln(x)-x^2 , x>0.
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1)).

svaret skal helst være uden hjælpemidler


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2021 af peter lind

se formel 130 side 24 i din formelsamling


Svar #2
19. januar 2021 af hehehehehelp

har kigget men det forstår sgu ikke så meget


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= 3x\cdot \ln(x)-x^2\;,\;x>0 \\ f(x_0)=f(1) &= \;? \\ f'(x) &= \bigl(3x\cdot \ln(x)\bigr)'-\bigl(x^2\bigr)' \\ f'(x) &= \Bigl(\bigl(3x\bigr)'\cdot \ln(x)+3x\cdot \bigl(\ln(x)\bigr)'\Bigr)-\bigl(x^2\bigr)' \quad \text{produktreglen anvendes.} \\f'(x) &=... \\f'(x_0)=f'(1) &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2021 af mathon

Er problemet selve differentiationen?


Svar #5
19. januar 2021 af hehehehehelp

#3

\begin{align*} f(x) &= 3x\cdot \ln(x)-x^2\;,\;x>0 \\ f(x_0)=f(1) &= \;? \\ f'(x) &= \bigl(3x\cdot \ln(x)\bigr)'-\bigl(x^2\bigr)' \\ f'(x) &= \Bigl(\bigl(3x\bigr)'\cdot \ln(x)+3x\cdot \bigl(\ln(x)\bigr)'\Bigr)-\bigl(x^2\bigr)' \quad \text{produktreglen anvendes.} \\f'(x) &=... \\f'(x_0)=f'(1) &= \;? \end{align*}

tak brotha


Svar #6
19. januar 2021 af hehehehehelp

#4

Er problemet selve differentiationen?

ja er rimelig lort til mat lol


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2021 af mathon

Men du ved formentlig, at tangentligningen
kræver oplysning om tangentens
linjeelementer:
                                \small \left ( x_o,f(x_o);f{\, }'(x_o) \right )

\small \begin{array}{lllll} \textup{tangentligning:}&y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o) \end{array}

                   


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2021 af mathon

Har du prøvet enkelthederne i #3?


Svar #9
19. januar 2021 af hehehehehelp

#8

Har du prøvet enkelthederne i #3?

ja og jeg tror at jeg har fundet ud af det, tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Hjælp med min mat aflevering om differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.