Kemi

SOOOOS- HELPP- REDOXREAKTIONER

20. januar 2021 af Mountifakol - Niveau: A-niveau

Jeg skal afstemme disse tre redoxreaktioner. Problemet er bare, jeg har svært ved redox og har prøvet mig frem men uden held. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2021 af Heptan

BrO3- + Br-  →  Br2

Følg vejledningen i din kemibog til punkt og prikke.

Oxygen har oxidationstrin OT = -2

Bestem OT for Br:

BrO3-    her er nettoladning -1, og oxygen har -2, så løs ligningen:

Nettoladning = 3 * OT(O) + OT(Br)

-1 = 3 * (-2) + x

x = +5       dvs. OT(Br) = +5

Br-    her er OT = -1

Br2    her er OT = 0.

Der transporteres elektroner fra brom til brom. Den ene har OT = +5, og den anden har OT = -1. Vi ganger på kryds: BrO3- ganges med 1 og Br- ganges med 5.

BrO3- + 5 Br-  →  Br2

Afstem antal Br:

BrO3- + 5 Br-  →  3 Br2

Afstem ladningen: der er -6 på venstre side og 0 på højre side. Tilføj 6 H+ så det passer:

BrO3- + 5 Br-  + 6 H+→  3 Br2

Afstem O'er med vand:

 BrO3- + 5 Br-  + 6 H+→  3 Br2 + 3 H2O

Reaktionen er afstemt.


Skriv et svar til: SOOOOS- HELPP- REDOXREAKTIONER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.