Fysik

Resistansen

21. januar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg er i gang med Ohms lov og dertil resistansen. Mit spørgsmål i den forbindelse er da at hvis man tager udgangspunkt i en kogeplade, så vil resistansen, R, ændres når man skruer op og ned.
Hvis vi har en spændingsforskel på 230V, hvorfor bliver størmstyrken så større når vi skruer op?

Det virker sikkert ubegribeligt trivielt for jer, men jeg kan slet ikke finde en forklaring på det.

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2021 af janhaa

U = RI

230 = RI

R øker => I avtar

R avtar => I  øker


Svar #2
21. januar 2021 af louisesørensen2

Tusind tak!!


Svar #3
21. januar 2021 af louisesørensen2

Men hvorfor egentlig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2021 af mathon

Fordi vi kobler en mindre modstand ind:
                                                                      \small I=\frac{230\;V}{R}


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2021 af ringstedLC

#3

Men hvorfor egentlig?

I kogepladen er der monteret flere varmelegemer som med omskifterens somregel 6 stillinger sammenkobles forskelligt, således at Rtotal varieres. Hvis du har en glaskeramisk kogeplade ude i køkkenet, kan måske se, hvordan flere eller færre "tråde" tilkobles.


Skriv et svar til: Resistansen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.