Matematik

Tangents ligning

25. januar 2021 af Ehhdbjbd - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder fast med følgende opgave:

Funktionen f er givet ved forskiften f(x)=x^2*e^-x

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

Håber I kan hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2021 af janhaa

f(1) = 1/e

f ' = -x*e^{-x}*(x-2)\\ f'(1)=1/e

tangent:

y - 1/e = 1/e(x - 1)

y = x/e


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2021 af ringstedLC

Differentier f, beregn f(1) og f '(1) og indsæt i tangentens ligning.


Skriv et svar til: Tangents ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.