Fysik

Kunne virkelig bruge hjælp til denne opgave - Laser

27. januar 2021 af AntonEriksonn - Niveau: B-niveau

En laser, der indeholder en blanding af helium og neon, udsender rødt lys med bølgelængden 633nm. Det sker ved overgang i neon-atomet ved overgang fra en tilstand A til en tilstand B.

a) Beregn energien af en foton i laserlyset og bestem energiforskellen mellem tilstandene A og B. Laseren udsender lys med effekten 0,70mW.

b) Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sekund?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2021 af peter lind

a) Brug E = h*f hvor h er Plancks konstant og f er frekvensen af lyset

b) 0,70 mW / resultatet fra a


Svar #2
28. januar 2021 af AntonEriksonn

tak for hurtigt svar, har dog problemer med at finde frekvensen af lyset, hvordan skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2021 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{llllll} E_{\textup{foton}}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{633\;nm}=1.96\;eV=E_{A \to B} \end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{llllll} 0.70\;mW=0.70\cdot 10^{-3}\;\frac{J}{s}=6.24\cdot 10^{15}\;\frac{eV}{s}\\\\ \textup{Antal fotoner}\\ \textup{pr sekund:}\qquad \frac{6.24\cdot 10^{15}\;\frac{eV}{s}}{1.96\;eV}=3.18\cdot 10^{15}\;s^{-1} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2021 af mathon


Skriv et svar til: Kunne virkelig bruge hjælp til denne opgave - Laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.