Fysik

Er der en venlig sjæl der kunne tænke sig at hjælpe mig med denne opgave

27. januar 2021 af AntonEriksonn - Niveau: B-niveau

Ioniseringsenergien for kviksølv i grundtilstanden er 10,4 eV. Emissionsspektret for kviksølv indeholder blandt andet linier med bølgelængder på 140nm, 185 nm, 254 nm, 313 nm og 579 nm.

a) Beregn de tilsvarende fotonenergier Linien med bølgelængden 254 nm svarer til overgang fra 1.exciterede niveau til grundtilstanden.

b) Konstruer et energiniveau-diagram med 4 energier, der indeholder overgange, der svarer til de 5 spektral-linjer


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2021 af peter lind

Energi = h*f = h*c/λ  hvor h er plancks konstant f er frekvensen c er lyshastigheden og λ er bølgelængden


Svar #2
27. januar 2021 af AntonEriksonn

hmmm jaer okay, jeg er dog stadig lidt i tvivl om jeg har fået det rigtige svar. 

kan du vise mig dine udregninger? og kan du eventuelt give et bud på b'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}& E_{\textup{foton}}\cdot \lambda =1239.84\;eV\cdot nm \\\\ \textup{De tilsvarende}\\ \textup{fotonenergier:}\\& E_{\textup{foton}}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\lambda }=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\left \{ 140,185,254,313,579 \right \}nm }=\left \{ 8.9,6.7,4.9,4.0,2.1 \right \}eV \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2021 af mathon

Detaljer:
                    \small \begin{array}{lllll} \textup{Planchs konstant }h=6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s=4.13567\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s\\\\ E_{\textup{foton}}\cdot \lambda=h\cdot c=\left ( 4.13567\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s} \right )=1239.84\;eV\cdot s \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2021 af mathon

\small \textup{Planch}\;\xrightarrow[\textup{til}]{\textup{rettes}}\;\textup{Planck}


Skriv et svar til: Er der en venlig sjæl der kunne tænke sig at hjælpe mig med denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.