Kemi

oxidationsprodukter

28. januar 2021 af nøvsen - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan ved man om et alkohol er pimært eller sekundert, ud fra dets oxidationsprodukt?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{N\aa r oxidationsproduktet}\\ \textup{er:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{alkanal eller alkansyre }&\textup{har reaktanten v\ae ret en prim\ae r alkohol}\\\\ \textup{alkanon }&\textup{har reaktanten v\ae ret en sekund\ae r alkohol} \end{array} \end{array}


Svar #2
28. januar 2021 af nøvsen

Gælder det for alle primære og sekundære alkoholer? Fordi jeg har Aldehyder, carboxylsyre og ketoner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2021 af mathon

Det er det samme, men med forskellige betegnelser:

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{N\aa r oxidationsproduktet}\\ \textup{er:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{aldehyd eller carboxylsyre }&\textup{har reaktanten v\ae ret en prim\ae r alkohol}\\\\ \textup{keton }&\textup{har reaktanten v\ae ret en sekund\ae r alkohol} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: oxidationsprodukter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.