Kemi

8. Opskriv og afstem reaktionsskemaet for en redoxreaktioner

28. januar 2021 af nøvsen - Niveau: B-niveau

Vi har 15 ml. kaliumpermanganat (0,005 M) og tilsætter 15 ml. natiumhydroxid.  (1 M) og tilsætter derefter

2 ml. propan-2-ol (C3H8O)

Nogen der kan hjælpe mig med at opskrive og afstemme et reaktionsskema af en redoxreaktion ud fra dette?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} R^1\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{C}HOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; R^1\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{C}OR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Mn}{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{stof}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&2&&1\\ Mn&&1&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}
\small \begin{array}{llllll} R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}\small \begin{array}{llllll} R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}
\small \begin{array}{llllll} R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\:+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \\\\ \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2021 af mathon

dvs
\large \small \begin{array}{llllll} CH_3\mathbf{CHOH}CH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; CH_3\mathbf{CO}CH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\:+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \\\\ \end{array}


Skriv et svar til: 8. Opskriv og afstem reaktionsskemaet for en redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.