Fysik

Spændingsdeler

28. januar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder og sveder over b. spørgsmålet.. hvordan hulen beregner jeg U_2 hvis der er tre resistorer?

Bemærk vedhæftede 

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

a) U_2 = U_s \cdot \frac{R_2}{R_1+R_2}=9 \cdot \frac{470\Omega}{330\Omega+470\Omega}=5.29 \text{V}

b) R_{eq}=\frac{R_2R_3}{R_2+R_3}=\frac{470\Omega \cdot 680\Omega}{470\Omega+680\Omega}=278 \Omega

U_2 = U_s \cdot \frac{R_{eq}}{R_1+R_{eq}}=9 \cdot \frac{278\Omega}{330\Omega+278\Omega}=4.11 \text{V}

U2 er spændingsfaldet over parallelforbindelsen mellem de to modstande.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

Hvis du har flere spørgsmål til ellære så spørg endelig.


Svar #3
28. januar 2021 af louisesørensen2

Mange tak for svar, BirgerBrosa. Det vil jeg gøre, tak!

Den måde der kendte jeg ikke

vh


Svar #4
28. januar 2021 af louisesørensen2

Hvordan kommer du egentlig frem til R_{eq} =\frac{^{R_{2}R_{3}}}{R_{2}+R_{3}}

Den kan jeg ikke rigtig finde nogen steder i bogen

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2021 af Soeffi

#0. 

U1 + U2 = 9V og U1/U2 = Re,1/Re,2,

hvor Re,1 er den erstatningsmodstand, der hører til U1 og Re,2 er den erstatningsmodstand der hører til U2.

Vedhæftet fil:1996484.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

#4

\frac{1}{R_{eq}}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}=\frac{R_1R_2}{R_1+R_2}

Dette gælder kun for 2 modstande i parallel.


Svar #7
28. januar 2021 af louisesørensen2

Når ja.. selvfølgelig.. tak igen!


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

Rettelse til #6

R_{eq}=\frac{1}{\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}}=\frac{R_1R_2}{R_1+R_2}


Skriv et svar til: Spændingsdeler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.