Fysik

Forklaring af omskrivning

30. januar 2021 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har brug for hjælp til en opgave, som jeg har vedhæftet som billede. Er der nogen, der kan forklare omskrivningen af formlen?

Opgavebeskrivelsen lyder således: 

Lad os antage, at vi studerer en galakse, der befinder sig i afstanden r fra os, og som har en fart v fra os. I skal nu beregne, hvor lang tid det er siden, at galaksens afstand til os var nul. I kan antage, at galaksen hele tiden har haft farten v, og at Hubbles lov gælder.

Hubbles lov: 

V = H * r

hvor H = 21 (km/s)/(Mlysår)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2021 af OliverHviid

Du har altså t0=r/v. Desuden ved du at v= H*r. Hvis vi indsætter v=H*r, får vi:

t0=r/(H*r). Dette giver t0=1/H da r/r=1. r går altså ud med sig selv.


Skriv et svar til: Forklaring af omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.