Matematik

Hjælp til eksponentialfunktion ud fra bestemt A og B

31. januar 2021 af Duksedreng - Niveau: B-niveau

Hej folkens, jeg er meget forvirret med denne opgave hvor man skal finde A og B ud fra 2 årstal og 2 tal her er opgaven.

Et firma blev grundlagt i år 2005. I år 2010 havde firmaet et en omsætning på 10 millioner, og i år 2012 havde firmaet en omsætning på 90 millioner. Det antages, at firmaets vækst kan beskrives ved en eksponentialfunktion. Bestem talene A og B og opstil forskriften for den ekspontialfunktion


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2021 af ringstedLC

Brug formlerne (99) og (102) i FS.

\begin{align*} (x_1,y_1) &= (0,10) \\ (x_2,y_2) &= (2,90) \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2021 af mathon

                                              \small \small \begin{array}{llll} y=b\cdot a^x\\\\ \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}\\\\ a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}\\\\ b=\frac{y_1}{a^{x_1}} \end{array}


Svar #3
31. januar 2021 af Duksedreng

Mange mange tak for hurtigt svar!

ønsker jer det bedste fremover


Skriv et svar til: Hjælp til eksponentialfunktion ud fra bestemt A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.