Fysik

hjælp

31. januar 2021 af gymelev12369 - Niveau: B-niveau

jeg forstår ikke hvordan man finder det ukendte stof


Grafen på Figur 1 viser sammenhængen mellem tilført varme og temperatur for et ukendt stof, der skifter fase fra fast stof til væske og til damp.
? Bestem stoffets smelte- og kogepunkt og omregn til enheden Kelvin ().
Eksperimentet er udført med 1,00 kg af stoffet.
? Bestem stoffets overgangsvarmer ().
? Find ud fra grafen varmefylden () af stoffet i fast og flydende fase (tilstand).

(graf i vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2021 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Smeltepunkt:}&110\degree C=383.15\degree K\\\\ \textup{Smeltepunkt:}&140\degree C=413.15\degree K \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Smeltevarme:}&L_{smelt}=\frac{(6-2)\;kJ}{(1.00\;kg)}=4\;\frac{kJ}{kg}\\\\ \textup{Fordampningsvarme:}&L_{ford} =\frac{(18-12)\;kJ}{1.00\;kg}=6\frac{\;kJ}{kg}\end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Specifik varme-}\\ \textup{kapacitet solid:} &c\,_{\textit{(s)}}{^{100\degree}}=\frac{(2-0)\;kJ}{kg\cdot(110-100) \;K}=0.2\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \\\\\\ \textup{Specifik varme-}\\ \textup{kapacitet gas:}&L\;_{\textit{(g)}}{^{140\degree}}=\frac{(20-18)\;kJ}{kg\cdot \left ( 160-140 \right )\;K}=0.1\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2021 af mathon

mindre korrektion:

     \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Specifik varme-}\\ \textup{kapacitet solid:} &c\,_{\textit{(s)}}{^{100\degree}}=\frac{(2-0)\;kJ}{kg\cdot(110-100) \;K}=0.2\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \\\\\\ \textup{Specifik varme-}\\ \textup{kapacitet gas:}&\mathbf{{\color{Red} c}}\;_{\textit{(g)}}{^{140\degree}}=\frac{(20-18)\;kJ}{kg\cdot \left ( 160-140 \right )\;K}=0.1\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.