Matematik

Løs andengradsligningen

01. februar 2021 af Duksedreng - Niveau: B-niveau

Hej folkens, sidder fast med en matematik opgave som lyder

Løs andengradslingingen f(x)=0

Ligningen givet er f(x)=2x^2-4x-10

Håber i kan hjælpe. tak på forhånd


Svar #3
01. februar 2021 af Duksedreng

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, får svaret -184 men det vil sige at andegradslingingen ikke har nogle løsningerne, er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2021 af mathon

                                   \begin{array}{lllll} f(x)=2x^2-4x-10=0\\\\ x^2-2x-5=0\\\\ (x-1)^2-1-5=0\\\\ (x-1)^2=6\\\\ x-1=\mp\sqrt{6}\\\\ x=\left\{\begin{matrix} 1-\sqrt{6}\\ 1+\sqrt{6} \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Diskriminanten, D = B2 - 4AC = (-4)2 - 4 * 2 *(-10) = 16 + 80 = 96.

r = \frac{-B\pm \sqrt{D}}{2A} = \frac{-(-4) \pm \sqrt{96}}{2*2} = \frac{4\pm 4\sqrt{6}}{4} = 1\pm \sqrt{6}


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2021 af StoreNord

Det er da utroligt, at nogen kan få dette til  -184.


Skriv et svar til: Løs andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.