Fysik

Beregn grundtilstandens energi

02. februar 2021 af lh240902 - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

Jeg arbejder med en opgave som jeg simpelthen ikki kan finde ud af. sådan lyder opgaven:

Brintatomets energiniveauer En  er givet ved formlen En=2,1799aJ / n2 hvor n = 1, 2, 3, ...

a) beregn grundtilstandens energi

tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2021 af mathon

                 \small E_1=\frac{2.1799\;aJ}{1^2}=2.1799\;aJ=13.6059\;eV


Svar #2
02. februar 2021 af lh240902

Tak for svaret!

Men hvordan omregnes 2.1799 aJ til 136059 eV?


Svar #3
02. februar 2021 af lh240902

ups mente 13.6059 eV


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} 1\;eV=1.60218\cdot 10^{-19}\;J\\\\ 1\;J=\frac{1}{1.60218\cdot 10^{-19}}=6.24151\cdot 10^{18}\;eV\\\\ 1\;aJ=6.24151\;eV\\\\\\ 1=6.24151\;\frac{eV}{aJ}\\\\\\ 2.1799\;aJ=\left ( 2.1799\;aJ \right )\cdot 1=\left ( 2.1799\;aJ \right )\cdot \left (6.24151\;\frac{eV}{aJ} \right )=\;13.6059\;eV \end{array}


Skriv et svar til: Beregn grundtilstandens energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.